Mijn naam is Timen Beijes

Over mij

Mijn naam is Timen Beijes. Ik ben in 1981 geboren in Enschede. Vanwege mijn studie ben ik in 2000 verhuisd naar Brabant. Ik ben getrouwd en woon samen met mijn vrouw en onze twee dochters in Berkel-Enschot.

Ik ben opgegroeid als jongste  in een gezin met 4 kinderen, 1 meisje en 3 jongens. Als nakomertje, ik ben 4,5 jaar jonger dan mijn jongste broer en 9 jaar jonger dan mijn zus, heb ik het gevoel gehad altijd op te moeten boksen tegen hen. Daarnaast speelde het geloof een belangrijke rol in mijn opvoeding. Waarden die ik vanuit mijn opvoeding mee heb gekregen zijn, trouw/ betrouwbaar, goed zijn voor de ander en presteren. Wat ik niet geleerd heb in mijn jeugd, is kwetsbaarheid tonen, zelfvertrouwen hebben en voor jezelf zorgen. Dat heb ik later alsnog mogen of misschien wel moeten leren.

Mijn gezin en ik kregen het nodige voor de kiezen, waardoor ik vast liep in mijn eigen patronen. Ik had immers niet geleerd goed voor mezelf te zorgen en me kwetsbaar op te kunnen stellen. Door vervolgens met behulp van een psycholoog en coach met mezelf aan de slag te gaan, leerde ik zelf meer ruimte in te nemen. Ook kwam ik erachter wat ík wil en belangrijk vind. Dat was voor mij ook het moment om mijn passie te gaan volgen. In mijn werk coachte ik al mensen en gaf ik trainingen. Daar wilde ik me verder op gaan toeleggen en ik ben toen ook gestart met de coachopleiding. Tijdens de opleiding leerde ik dat kwetsbaarheid en mijn ware ik laten zien, van nature in mij zitten. En dat het moeten presteren voor mij een manier was om gezien te worden. Zo brokkelde mijn eigen opgebouwde muur steeds verder af. Die had ik steeds minder nodig. En dat helpt me in het contact met de ander.
Heb ik hiermee het ei van Columbus uitgevonden? Natuurlijk niet. Ik val nog steeds weleens terug in mijn oude patronen. Het maakt me mens. En het mooie is dat ik het nu zie en mezelf er steeds minder om veroordeel.

In mijn vrije tijd maak ik graag city-trips met mijn vrouw en doe ik graag gezelschapsspellen met mijn gezin. Daarnaast vind ik het erg gaaf om met mijn broers en een vriend voetbalwedstrijden in het buitenland (Engeland in het bijzonder) te bezoeken. Verder geef ik keeperstraining en tennis ik actief.

Mijn kernwaarden zijn: Betrouwbaar, Persoonlijk, Ontwikkeling en Humor.

Het leven is wat je ervan maakt

Je hebt geen invloed op wat je overkomt in het leven, wél op hoe je ermee omgaat! Dat dit niet altijd even makkelijk is, weet ik uit ervaring. Het leven is niet altijd leuk. En dan kan hulp wenselijk of zelfs noodzakelijk zijn om verder te komen. Ik help je graag om te gaan met het leven en de verschillende veranderingen die op je pad komen of zijn gekomen. Zodat je er je kracht van kunt maken en weer vóóruit kunt.

Mijn werkervaring

Ik heb 15 jaar in het bank- en verzekeringswezen gewerkt als adviseur, opleider, coach en leidinggevende. Daarnaast ben ik afdelingsmanager van de centrale backoffice geweest van een commerciële handelsonderneming. Het ontwikkelen en laten groeien van mensen is hierin altijd de belangrijkste drijfveer geweest voor mij. Ik heb daarom ook verschillende cursussen gevolgd om me hierin te bekwamen. Ik coachte mensen op basis van gevoel en intuïtie en dit wilde ik ook onderbouwd met theorie kunnen doen. Daarom ben ik in 2018 gestart met de opleiding Coach Practitioner (NOBCO gecertificeerd) aan het Europees Instituut de Baak (tegenwoordig: Coach College de Baak).

Na die succesvol te hebben afgerond, heb ik ook de opleiding Master Coach (ST!R gecertificeerd) aan ditzelfde instituut gevolgd. En ook daarvan heb ik mijn diploma gehaald. In 2021 ben ik fulltime voor mezelf begonnen als coach en trainer. Spannend? Meer dan! En ook erg gaaf om alleen nog maar bezig te zijn met datgene wat ik het liefste doe: mensen helpen ontwikkelen tot de persoon die ze (willen) zijn!
Na het volgen van de opleiding ACT Basis, Vervolg en Groepen, mag ik mij sinds 2023 'ACT Master' noemen. Mijn werkwijze is dan ook gebaseerd op dit gedachtegoed.

“Timen is een fijne coach, die mij de tijd gaf om mijn verhaal te doen, maar het ook feilloos doorhad als ik er omheen aan het draaien was. Door zijn manier van vragen stellen en te benoemen wat hij met mij zag gebeuren in het gesprek, konden we vervolgens samen op onderzoek gaan. Zo ontdekte ik de kern/oorsprong van het probleem en op welke gebieden of situaties dit tot uiting kwam. Timen heeft de beschikking over verschillende tools en keek daarbij wat er op dat moment het beste bij mij paste. Hij gaf vervolgens bruikbare tips, waar ik concreet mee verder kon.”

Daniëlle, Psycholoog

"Hierbij bedank ik je voor je inspirerende coaching en adviezen tijdens de afgelopen tijd. Jouw inzicht en inlevingsvermogen in mijn professionele en persoonlijke situatie was werkelijk uniek. Door de motiverende gesprekken met jou was het voor mij mogelijk om positief te blijven. Duizendmaal dank."

Loes, Administratief Medewerker

“Wat Timen kenmerkt bij het coachen is dat hij zorgt voor een open en veilige sfeer. Hij stelt zich niet oordelend op, waardoor ik mezelf kon zijn en met een andere blik naar mezelf kon kijken.  Timen stelt goede vragen en geeft passende opdrachten/ tips mee. Hierdoor ben ik meer gaan nadenken/ reflecteren op mezelf (waarom doe ik zoals ik doe?) en ben ik tot nieuwe inzichten gekomen die me verder geholpen hebben in mijn werk- en privéleven. “

Sanne, Procesverbeteraar

“Timen heeft mij geholpen om een belangrijke beslissing in mijn carrière te nemen. Tijdens het coachgesprek kwam hij snel tot de kern. Hij hield me een spiegel voor en wist mijn twijfels en redenen om het maar niet te doen van tafel te vegen. Door middel van het stellen van de juiste vragen kwam het er op neer dat ik zelf de antwoorden formuleerde op de vragen waar ik dacht geen antwoorden op te hebben. De bergen brokkelden af en de beren verdwenen van de weg. Ik wist wat ik moest doen: ervoor gaan!”

Leen, Office Manager

“Tijdens een kort coachtraject bij Timen heb ik veel over mezelf geleerd. De spiegel voorhouden, een goed gesprek, doelgerichte opdrachten om mee aan de slag te gaan zijn instrumenten die Timen bij mij heeft ingezet. Mede hierdoor kreeg ik zelfinzicht, kreeg ik mijn werk-/privébalans op orde en kreeg ik vertrouwen om nieuwe uitdagingen aan te gaan. De aanpak van Timen is laagdrempelig. Ik voelde mij enorm bij hem op mijn gemak. Hij zocht constant naar dingen die bij mij passen. Ik omschrijf hem dan ook als een fijne, hulpvaardige en resultaatgerichte coach!”

Ilse, administratief medewerker

“Voor mij heeft de coaching met Timen veel opgeleverd. Verandering door bewustwording van denkstrategieën en inzicht in daaruit voortvloeiend gedrag. Hierdoor maak ik comfortabeler voor mij passende keuzes waardoor ik meer rust ervaar. Naast de open gesprekken hebben het online platform (app) met oefeningen en voorbeelden me geholpen om de ontwikkelingen door te zetten in mijn dagelijkste leven. De open communicatie binnen de sessies zijn prettig, hierbij is er geen goed of fout en bestaat er geen 'moeten'. Zonder beoordeling kunnen sparren is voor mij erg belangrijk geweest. Dit maakte het proces een stuk prettiger. Ook het geven van eigen voorbeelden heeft me geholpen. Tijdens de sessies ga je vooral in op actuele situaties en mogelijke toekomstige situaties. De koppeling naar oefeningen maken jouw coachingsvaardigheden effectiever, omdat het helpt in de eigen bewustwording.”

Anoniem, Fysiotherapeut

Neem contact met me op

Vul dan de onderstaande velden in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op. Of bel 06 - 42 72 68 50 voor direct contact.