Werkwijze

Een veilige omgeving als basis

Het is mijn kracht een veilige omgeving te creëren, waarin jij jezelf kunt zijn en vrijuit kunt delen. Ik luister naar je, ik zet je aan het denken door verdiepende vragen, ik confronteer je en maak gebruik van humor. Dit, samen met de opdrachten die ik je meegeef, zorgt ervoor dat jij je eigen patronen gaat inzien en van daaruit bewuste keuzes kunt maken en te gaan voor de dromen die (eigenlijk) hebt. De oefeningen en tools die ik gebruik, pas ik aan jouw behoefte aan.

In mijn coaching maak ik veel gebruik van cognitieve gedragstherapie, in het bijzonder ACT (Acceptance and Commitment Therapy). ACT is een relatief jonge vorm van therapie. ACT gaat ervan uit dat pijn, verdriet en moeilijkheden onderdeel zijn van het leven en leert je daarmee omgaan, zodat je ruimte hebt om te leven naar je eigen waarden. Zodat je in staat bent jóuw leven te leven in plaats van dat van een ander.
Daarnaast maak ik ook regelmatig gebruik van de Q4 Profiles DISC analyse. Met behulp van je DISC profiel maak ik inzichtelijk welke communicatie en gedrag behoeften en voorkeursstijlen je hebt. Hiermee leer je jezelf nog beter kennen. Je leert bijv. o.a. wat je kwaliteiten zijn én je uitdagingen.

Houd er rekening mee dat ik huiswerk meegeef. Ik maak hierbij gebruik van een app. Via die app stuur ik je de opdrachten en extra informatie toe. Dit zorgt ervoor dat je op een laagdrempelige manier ook in je eigen omgeving kunt (blijven) oefenen. Praten en oefeningen doen tijdens de coachsessies is fijn, maar voor (blijvende) verandering van gedrag is oefenen (ook) buiten de coachsessies noodzakelijk.

Het aantal gesprekken zal per persoon verschillen, mede afhankelijk van je coachvraag en hoe fanatiek jíj daarmee aan de slag gaat. Gemiddeld genomen zijn 6 - 8 gesprekken voldoende.

Wil jij jezelf ontwikkelen?

Coaching kan op momenten best confronterend zijn. En is daarmee niet altijd leuk. Je komt bij gevoelens en gedachten van jezelf die je mogelijk niet wilt ervaren. Ik heb de overtuiging dat het geen zin heeft daartegen te vechten, het werkt vaak zelfs averechts. Daarom ga ik juist met je naar die gevoelens en gedachten toe. Heb jij die bereidheid en wil je met jezelf aan de slag, ook als het even moeilijk is of wordt? Neem dan vrijblijvend contact met me op. In het eerste gesprek onderzoeken we of er een klik is, of ik de juiste persoon voor jou ben en of jij de juiste persoon voor mij bent. En zijn we het eens, dan starten we het coachtraject. In de andere gevallen kan ik je desgewenst doorverwijzen.

“Timen is een fijne coach, die mij de tijd gaf om mijn verhaal te doen, maar het ook feilloos doorhad als ik er omheen aan het draaien was. Door zijn manier van vragen stellen en te benoemen wat hij met mij zag gebeuren in het gesprek, konden we vervolgens samen op onderzoek gaan. Zo ontdekte ik de kern/oorsprong van het probleem en op welke gebieden of situaties dit tot uiting kwam. Timen heeft de beschikking over verschillende tools en keek daarbij wat er op dat moment het beste bij mij paste. Hij gaf vervolgens bruikbare tips, waar ik concreet mee verder kon.”

Daniëlle, Psycholoog

"Hierbij bedank ik je voor je inspirerende coaching en adviezen tijdens de afgelopen tijd. Jouw inzicht en inlevingsvermogen in mijn professionele en persoonlijke situatie was werkelijk uniek. Door de motiverende gesprekken met jou was het voor mij mogelijk om positief te blijven. Duizendmaal dank."

Loes, Administratief Medewerker

“Wat Timen kenmerkt bij het coachen is dat hij zorgt voor een open en veilige sfeer. Hij stelt zich niet oordelend op, waardoor ik mezelf kon zijn en met een andere blik naar mezelf kon kijken.  Timen stelt goede vragen en geeft passende opdrachten/ tips mee. Hierdoor ben ik meer gaan nadenken/ reflecteren op mezelf (waarom doe ik zoals ik doe?) en ben ik tot nieuwe inzichten gekomen die me verder geholpen hebben in mijn werk- en privéleven. “

Sanne, Procesverbeteraar

“Voor mij heeft de coaching met Timen veel opgeleverd. Verandering door bewustwording van denkstrategieën en inzicht in daaruit voortvloeiend gedrag. Hierdoor maak ik comfortabeler voor mij passende keuzes waardoor ik meer rust ervaar. Naast de open gesprekken hebben het online platform (app) met oefeningen en voorbeelden me geholpen om de ontwikkelingen door te zetten in mijn dagelijkste leven. De open communicatie binnen de sessies zijn prettig, hierbij is er geen goed of fout en bestaat er geen 'moeten'. Zonder beoordeling kunnen sparren is voor mij erg belangrijk geweest. Dit maakte het proces een stuk prettiger. Ook het geven van eigen voorbeelden heeft me geholpen. Tijdens de sessies ga je vooral in op actuele situaties en mogelijke toekomstige situaties. De koppeling naar oefeningen maken jouw coachingsvaardigheden effectiever, omdat het helpt in de eigen bewustwording.”

Anoniem, Fysiotherapeut

Neem contact met me op

Vul dan de onderstaande velden in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op. Of bel 06 - 42 72 68 50 voor direct contact.